August 31, 2012

THE CHALLENGE IS ON!!!1

So for quite some time now I've seen pretty many Finnish cosplay bloggers do this one cosplay challenge so I decided to give it a go because it seemed so much fun.

Sorry guys, for now this will be in Finnish, I will add a short description about the challenge in English at the end!

Säännöt:

1. Kuka tahansa halukas voi ottaa haasteen vastaan riippumatta siitä, harrastaako hän cosplayta. Kokoa kolmenkymmenen (30) minuutin aikarajan sisällä cosplay-asukokonaisuus materiaaleista, jotka löydät kotoasi.

2. Saat käyttää vaatekappaleita, peruukkeja, meikkejä ja maskeerausvälineitä. Jos olet nopea, saat myös ommella/askarrella jotakin uutta (esimerkiksi rusetin kankaasta tai propin paperista). Et saa käyttää sellaisenaan valmiita cosplay-asuja, jotka olet jo joskus tehnyt.

3. Kun olet valmis tai 30 minuuttia on kulunut, ota asustasi kuva ja laita se haasteen sääntöjen kanssa esille blogiisi. Kerro myös, kuka hahmosi on ja liitä mukaan lähdekuva.

4. Haasteen tarkoitus ei ole luoda täydellistä pukua lyhyessä ajassa, vaan testata haasteen tekijän mielikuvitusta ja pitää hauskaa.


Okeei, eli mun valittu hahmo oli Kenshin Himura (Hitokiri Battousai versio) Rurouni Kenshinistä. En nyt ole ihan 100% varma ku en ole sarjaa vielä lukenut ku muutaman random chapterin ja yhen leffan katsonut joskus vuonna nakki ja muusi. Mutta normi-Kenshinillä ku on vaan se reverse blade katana ja Battousailla mun logiikan mukaan perusmiekat + ei oo arpea ainaki jossain vaiheessa joten menkööt näin ~

PS. Joku enemmän tietoinen fani saa korjata jos puhun ihan sontaa!

Joissaki kuvissa Kenshinillä on harmaat hakamat joten en nyt oo ihan varma kumpi on se 'oikee'
Sori peilikuvat, en ole arkusta noussut zombie!!Cossin sisältö:
• Budo alustakki (jota myös käytän muihin cosseihin jotka vaativat valkoisen kimono-kauluksen)
• Ichiton tummansininen kimono
• Hijikatan vaaleanharmaat hakamat
• Hijikatan miekat
• Random tekkout/käsisuojat jotka ostin eBaystä aikoja sitten ihan vaan random käytöks
• Mustat tabi-sukat jotka olen ostanut mun kimono harrastustani varten
• Puiset geta-kengät jotka olen myös ostanut mun kimono harrastustani varten :'DD Problem?

Hijikata parka jäi ilman housuja ja aseita... 

Jooo-o, mitäpä sanois, oli hurjan hauskaa ja en paljon kiirettä tuntenut ku tä oli tämmöinen ultimate kaappicossi koska kaikki tarvittavat löytyi valmiina jostain huoneeni kolosta.. ongelma oli vaan löytää kaikki ajoissa ja pukea päälle. XD Tosiaan peruukin kävin pöllimässä lainaamassa Jäätyneen Enkelin vaatehuoneesta koska en itse omista ainuttakaan punaista peruukkia.. lähin (värillisesti) mikä olis mun kaapista löytynyt olis ollut Ichigo Kurosakin peruukki... eiiii. Tai muuten olis tullut joku ihmeen rasetsu!Kenshin valkoisilla hiuksilla... koska pitkiä valkoisia peruukkeja multa löytyy!! >8D Joo... *kröhöm*
Tää peruukki oli siis ainoo edes jotenkuten sopiva tähän hätään, vaikka väri on aika räikeen punainen IRL ja en kyllä käyttäis kyseistä peruukkia Kenshinille sit sinä päivänä kuin kyseistä herraa sitten ihan kunnolla cossaan. Joo, on tarkoitus ihan oikeasti cossata Kenshiniä joskus. Sitten kyllä ostan kunnon hyvävärisen peruukin ettei herran hiukset muistuta punaisia liikennevaloja...

Ai niin, meinas unohtua, mulla tuli paniikki ku en meinanut löytää ihan perus hiuspampulaa vessan kaapeista, olin sillee hetken "midä vidduu, pakko niitä on jossain olla!" kunnes kaivoin kaappia tarpeeks syvään ja sit löytyi semmoinen mursun kokoinen musta pampula... sai luvan kelvata. lol

Mutta siis...

CHALLENGE SUCCESSFUL!

Jaahas, ja äidin ruutuiset aamutossut paistaa mun hihan/käden alla... ihanata.
Mulla oli cossi päällä ku oli viel 10 min aikaa jäljellä, like a boss! Paitsi että melkein kaikki meikit jäi laittamatta koska laiskapaska.com ja naama kirvelee ku meikinpoistoainetta jo käytin aiemmin tänään ku cossasin Okitaa.. ja naama hieman vammaisen tuntoinen sen jälkeen joten annoin olla ihan suosiolla.

 - lalalalala -
And now a quick description in English for those who didn't go to Google Translate lol already ~

So yeah, basically this challenge was to find a character and cosplay them in a time frame of 30 minutes. So you had to make/find everything for it and put the costume on and when 30 minutes had passed you had to take photos of what you had created. You were allowed to use clothes, make-up, wigs and if you were fast enough you could craft something quickly... basically you had to do a closet cosplay. XD You weren't allowed to use already made cosplays aka a character you had cosplayed before. This challenge wasn't about making a perfect costume, it was about having fun and being creative.

My closet!Kenshin consisted of Hijikata's hakama, Ichito's blue kimono, a white budo/martial arts inner jacket, Hijikata's swords, black tabi & wooden geta I bought for my kimono hobby and tekkou I bought from a private person on eBay long time ago just for the heck of it. The wig is my twin's because I didn't have anything even remotely right-looking myself. The wig is actually bright red IRL (not orange-y like photos show) and I won't be using it that time when I cosplay Kenshin for real. Yes, I will do him someday.
And I guess that's it ~

10 comments:

Jäärä said...

ja pelottavinta oli huomata että sä näytät iha mun veljeltä tossa viimeisessä kuvassa O____O Tai jos mun veli ois punahiuksinen samurai............... challenge successfull!

Shiro Samurai said...

O_O ... HITSI ku pelottavaa! XDDDDD

Mirayuuღ said...

Liian hyvä ollakseen kaappicossi... Nyt on kyllä enemmän kuin onnistunut challenge. xDD

Aiotko sit joskus cossata Kenshiniä oikeesti? Nimittäin se sopis. 8D

Shiro Samurai said...

No emmä nyt tiiä. XD Kyl tän vois ehkä jopa conin viedä kunhan hommaisin paremman peruukin koska tä on niiiiiin punainen että silmiin sattuu. OTL

Juu aion aion, tosiaan en ehkä just tätä versiota, haluan tehä reverse blade katanan ja sen.. öööh.. nyt suomenkieli jumittui, 'scar'. xD Heheheh kiitos!

Zkitsune said...

Mahti Kenshin tuli kaapista >8D
Miun pitää kanssa joskus cossia Rurouni Kenshinistä, nimittäin Sagara Sanosukea! XD

Shiro Samurai said...

Hohohoh kiitosshhh!! 8DD
OMG joo cossaa, cossataan yhdessä!! XD Minä haluan tehä sen perus-Kenshinin ku sillä on se vammakatana myös~ >8D

Ri-kun said...

Komea Kenshin susta tuli. (Ja hajosin jostain syystä mursun kokoselle pampulalle. xD)

Yllättävää, miten ihmisten kaapeista vaan löytyy kaikki tarvittava johonkin cossiin.

Shiro Samurai said...

Kiitokset! (joo, saa hajota xD)

On se jännää khyl ~

Alette said...

oho mun mielestä tuli niin hyvä että kelpaa coniinkin laitettavaksi!

Shiro Samurai said...

Kiitos ja joo, khyl se menis coniinki mutta tosiaan en varmaan cossaa Kenshiniä conissa tolla peruukilla. xD Muuten ihan yees, hahaa.